marți, 6 mai 2008

O ecuatie interesanta: sport = fun +provocare / numarul de prieteni ,totul la o putere...revolutionara!

Va multumim, tuturor celor care ati avut rabdarea sa completati chestionarul PRimeTeam, face-to-face, la facultate sau in Cismigiu, pe messenger, prin mail sau direct pe blog!
Rapunsurile voastre s-au adunat in 107 chestionare. Iata ce ne spun ele, statistic:

Am chestionat tineri cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, din Bucuresti. Ponderea categoriilor de varsta a respondentilor arata cam asa...


18-19 ani - 27.58%
20-24 ani - 36.78%

25-30 ani - 19.54%

31-35 ani - 11.49%






41.37% dintre noi au suficient timp liber...se pare ca scoala, jobul, proiectele si sarcinile de familie ne ocupa destul de mult timp :)

Conform raspunsului la intrebarea 1, Consideri ca ai suficient timp liber?
Mai exact, majoritatea dintre tineri (54.02%) au in medie intre una si trei ore libere pe zi:


Conform intrebarii 2, Cat timp liber ai, in medie, pe saptamana (7 zile)?
Sub 7 ore / 7-21 de ore / Peste 21 de ore.

Si ne ocupam timpul liber, in ordine descrescatoare, cu: PC-ul (68.96%), iesirile in oras, alaturi de prieteni, muzica, uitandu-ne la TV sau ascultand radio, facand sport (42.52% - asadar sportul se afla pe la jumatatea clasamentului), plimbarile si excursiile, lectura si nu in ultimul rand..:) activitatile culturale (teatru, cinema, opera, concerte,etc). Sau cu alte activitati, in proprtie de 5.74% (clubbing, dans, mate)

Intrebarea 3, Cu ce iti ocupi timpul liber?
Intrebarea 4 ne-a indicat ca sporturile ca fotbalul, bashetul, tenisul, schiatul, dansul, dar si plimbarile si excursiile la munte si la mare ne duc cu gandul la DISTRACTIE.

Concursurile de echipa, dar si cele individuale, urcarile pe munte, alaturi de calatoriile in spatiu :)
sunt o provocare si un motiv de distractie si socializare, dar si o sursa de buna dispozitie.


Familia (49.42%), prietenii (27.58%), cariera (18.39%) si distractia (10.34%) sunt cele mai importante 4 lucruri din viata tinerilor, urmate indeaproape de sanatate si sport. (Cf. intrebarii 7)

Cam ce fel de miscare facem?

Intrebarea 11, Ce gen de activitati sportive practici?

si cam cat de des? Cand am facut ultima data o jumatate de ora de sport?


Skatingul si fotbalul sunt aproape la fel de apreciate de tineri. Mai mult, dansul sau bashetul sunt la fel de praticate ca si aerobicul sau handabalul. Prin urmare, nu popularitatea unui sport conteaza in primul rand pentru a-l practica, ci ceea ce ne inspira sportul respectiv.

Intrebarea 14, Cum te raportezi la urmatoarele sporturi?

Statisticile obtinute ne arata ca sportul este vazut ca o parte importanta a vietii tinerilor. Si ca ceea ce ne poate apropia de miscarea in aer liber, de practicarea unui sport ca hobby sau de performanta, sunt provocarea, distractia si prietenii. Iar ceea ce ne distanteaza este lipsa unor alternative motivante la sedentarism.

Am descoperit ingredientele pe care le vom adauga in campania ANS. Sportul nu va mai insemna doar sanatate si conditie fizica. Sa il reinventam, ca sa ne placa!

Niciun comentariu: